Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Comunitats energètiques

Guies divulgatives sobre Comunitats Energètiques

Set cooperatives dels sectors de la tecnologia, l’energia i la gestió de l’economia social, Som EnergiaSom MobilitatCoopdevs i e-Plural (EPIArkenovaSuno i Tandem Go) que treballen per impulsar les Comunitats Energètiques arreu del territori, publiquen sis guies divulgatives sobre Comunitats Energètiques fruit de la seva experiència sobre el terreny. L’objectiu d’aquestes publicacions és ajudar a conèixer millor què són les Comunitats Energètiques, quins són els seus objectius, com funcionen i quins casos reals es poden trobar ara mateix a Catalunya.

Les guies, que es poden consultar en format digital i de forma gratuïta en català i castellà, estan dirigides a aquelles persones o col·lectius que volen aprofundir en el coneixement de les Comunitats Energètiques.

A més de les guies, s’ha creat el web www.somcomunitats.coop per sensibilitzar i donar a conèixer les comunitats Energètiques que des del projecte han acompanyat els darrers mesos i que ja estan actives o en fase de construcció. El web compta amb un mapa per explorar les diverses Comunitats i conèixer informació per a cadascuna d’elles així com un llistat de respostes a les preguntes més freqüents.

Al blog de Som Energia trobareu molta més informació sobre aquest projecte i les cooperatives que han promogut la proposta.

Promou i finança la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball