Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

AJUT NUCLIS R+D GREEN

14 de juliol de 2023

Aquesta subvenció a fons perdut està focalitzada a donar suport a projectes d’R+D liderats per una empresa catalana i que tinguin com a objecte el progrés de la tecnologia i la contribució a la transformació verda dotada amb 5 milions d’euros.

Inclou dues línies i que corresponen a les següents:

  • Línia 1. Projectes R+D en economia circular, en l’àmbit dels residus.
  • Línia 2. Projectes R+D en l’àmbit de canvi climàtic - han de tenir com a objectiu generar productes, processos o serveis que estiguin alineats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle, l’adaptació als impactes del canvi climàtic i la reducció de la vulnerabilitat dels sistemes naturals i socioeconòmics.

La convocatòria permetrà desenvolupar projectes de forma individual per part de l’empresa catalana o bé en co-desenvolupament amb Desenvolupadors acreditades TECNIO o bé altres empreses catalanes.

Addicionalment, també es podrà contar amb la participació d’un soci internacional d’algunes dels països definits a les bases reguladores: Alemanya, Dinamarca, Països Baixos, Regne Unit, França, Itàlia, Bèlgica, Israel, Brasil, Índia, Singapur, Japó, Corea del Sud i Austràlia. O bé alguns territoris de països com: províncies d'Alberta i Quebec (Canadà), Estats de Califòrnia, Nova York, Massachusetts (Estats Units) i les municipalitats amb categoria provincial de Pequín i Shanghai, i la regió administrativa especial de Hong Kong (Xina).

En relació al pressupost del projecte d’R+D, aquestes convocatòries requeriran d’una despesa en R+D mínim de 120.000 euros i l’ajut màxim a fons perdut pot arribar fins a 250.000 euros per projecte.

Les intensitats d’ajuts varien entre el 25% i el 70% del cost subvencionable acceptat del projecte.

Línies d’ajut per fer realitat les teves idees més innovadores i sostenibles: els Nuclis d'R+D per impulsar projectes tecnològics, els Nuclis d'R+D Green en Economia circular de l’àmbit dels residus, els Nuclis d'R+D Green en Canvi climàtic i el nous Nuclis d'R+D individuals.

Per al tràmit i més informació d’aquesta convocatòria - Programa de Nuclis d'R+D empresarial d’ACCIÓ

Si tens una idea de projecte d’R+D i vols validar el seu encaix en aquesta línia hem creat un Formulari per compartir la proposta/idea de projecte d’R+D Green.

Quan ACCIÓ rebi la informació, us contactarà per mantenir una reunió i assessorar-vos.

Per a dubtes també podeu contactar amb l’equip d’ACCIÓ via correu electrònic: [email protected].