Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Assessorament gratuït i individualitzat per a les empreses per al foment de l’Economia Circular al Penedès

22 de març de 2024

En què em pot beneficiar l’economia circular?

L'Economia #Circular és un concepte empresarial que busca canviar la manera com les empreses produeixen i consumeixen recursos, amb l'objectiu de minimitzar el malbaratament i maximitzar el valor dels #productes i serveis al llarg del seu cicle de vida. Mesures com la prevenció de residus, el disseny ecològic i la reutilització podrien estalviar diners a les empreses mentre es redueix el total anual d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Actualment, la producció dels materials que fem servir diàriament són responsables del 45% de les emissions de CO2.

Fomentar el model circular trenca amb el model tradicional "prendre, fer i rebutjar" de l'economia lineal.

L'Economia Circular ofereix noves oportunitats a les empreses, transformant la relació empresa-proveïdors-entorn amb base a la innovació, donant tanta importància als beneficis econòmics com a un futur sostenible. D’aquesta manera les empreses teniu un incentiu per prolongar la vida útil dels productes i fer-los tan eficients quant a costos i materials com sigui possible.

Des del Servei de Promoció Econòmica t’oferim assessorament i orientació en aquest camí cap a la circularitat, també et proporcionarem informació detallada sobre com sol·licitar ajudes i subvencions destinades a millorar els processos productius de la teva empresa.

Aquest any, ja són deu les empreses que han aprofitat el nostre servei d'assessorament en matèria d'Economia Circular.

Els nostres assessoraments són gratuïts i estan dissenyats per adaptar-se a les necessitats específiques del teu negoci.

Contacta'ns! 

Formulari d’inscripció