Notícia

Jornada de presentació de les primeres dades de la diagnosi del Penedès Circular

26 de novembre de 2020

Dimarts, dia 24 de novembre es va celebrar la jornada per presentar les primeres dades de la diagnosi que s'ha estat treballant els darrers mesos i que ens han servit per identificar de forma quantitativa els recursos que utilitzem, els recursos sobrants i residuals,  i quines oportunitats podem aprofitar per fomentar la simbiosi industrial i l’economia circular a les empreses. 

L'acte, encapçalat pel regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Sr. Joan M. Montfort, va donar obertura a la presentació d'aquestes dades i oportunitats per part de Símbiosy, la consultoria especialitzada en economia circular que utilitzen la simbiosi industrial per ajudar a les empreses, els municipis i les administracions a identificar possibles sinergies entre indústries utilitzant dades agro-industrials.

Acte seguit, vam comptar amb la presentació d’ACCIÓ,  l’Agència per la Competitivitat de l'Empresa que té per objecte executar les polítiques públiques en els àmbits de la innovació, la transferència tecnològica, la internacionalització, el foment i la captació d’inversions i l’increment de la productivitat de l’empresa. A la jornada va participar la seva responsable d'economia circular i sostenibilitat, la Sra. Maite Ardèvol, que va exposar els recursos econòmics i tècnics amb els que podem comptar per posar en marxa projectes d’economia circular a les empreses. 

Abans de cloure la jornada, la responsable del Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, la Sra. Rosa Figueras va presentar les futures línies de treball per donar continuïtat a la diagnosi amb un pla d’acció que entre diversos aspectes passarà per ajudar tècnica i administrativament a les empreses del territori a fer factibles els seus propis projectes d’economia circular i de simbiosi industrial.

Tot seguit trobareu per presentacions de la jornada.

Accessibilitat