Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Prediagnosi energètica per empreses

Auditories energètiques gratuïtes per a les empreses dels polígons de Vilafranca (prova pilot tancada)

Les empreses de Vilafranca poden arribar a reduir la seva despesa energètica un 14% de mitjana gràcies a la seva participació en aquest projecte pilot d’estalvi i eficiència energètica a la indústria de Vilafranca.

Què oferim?
Un equip d’enginyers de la cooperativa EPI, Energia Per la Igualtat, realitzarà una prediagnosi energètica de les vostres instal·lacions. Farà una anàlisi dels processos i de la vostra despesa energètica, i una identificació dels punts on es pot millorar l'eficiència, així com una proposta d'accions de millora.

Què necessiten per fer la prediagnosi?

 1. Les 12 darreres factures d'electricitat i la darrera de gas i de gasoil.
 2. Visita a l'empresa amb la persona responsable de planta, que pugui aportar infomració sobre els processos (durada aproximada de 2 hores).
 3. Una segona visita, més curta, per presentar els resultats de l'estudi i l'informe amb un recull de propostes de millora.
   


Quins beneficis m'aporta participar en aquesta iniciativa?

 • Conèixer el potencial de millora en costos i consums energètics.
 • Poder prioritzar en la presa de decisions (potencial d’estalvi vs cost associat).
 • Conèixer si els preus i les condicions de contractació són les millors per a les nostres organitzacions.
 • Disposar d’eines, a posteriori, per obtenir el màxim benefici al mínim cost.
 • Reduir la nostra petjada de carboni.
 • Reduir la nostra dependència del mercat energètic.
 • Millorar la nostra imatge d’empresa sostenible.
 • MILLORAR LA NOSTRA COMPETITIVITAT.

Com podem participar-hi?

D’entrada, es tindrà en compte l'interès mostrat per part de les empreses, prioritzant les grans consumidores (> 500.000 kWh/any). Si la iniciativa té bona rebuda i resposta empresarial, se seguirà oferint un cop finalitzi aquesta prova pilot, prevista per finals d’any.

Aquest servei està 100% subvencionat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. En tractar-se d'una prova pilot, només hi podran accedir 15 empreses. 

En   cas   d'estar   interessats  en   què   ajudem la vostra empresa  a optimitzar  els  costos  i  consums  energètics, podeu posar-vos en contacte amb el servei de Promoció Econòmica: 93 817 11 69 - [email protected] o bé us podeu inscriure aquí.